Puhdas lähiruoka on ruokabloggarin mieleen
Oululainen ruokabloggari Hannele Hyvärinen toivottaa ruuantuottajille puhtia kehittää uusia markkinointikanavia kuten maatilatoreja. Kuluttajien taas kannattaa vaatia kauppaa monipuolistamaan puhtaan kotimaisen lähiruuan tarjontaa.Ruokaharrastaja ja kotipuutarhuri Hannele Hyvärinen kaipaa kauppoihin monipuolisempaa pienten tuotteiden valikoimaa. Kaupan kahdella suurella ketjulla olisi tässä vielä petrattavaa, jotta tarjolla olisi muutakin kuin erilaisia halvalla tuotettuja bulkkituotteita.
”Uskon, että isojenkin kauppojen ketjut ovat muutettavissa. Jos jokin tuote myy ja toinen ei, niin pakkohan sen on vähitellen vaikuttaa.
”Sitä on jo näkyvissä ainakin toisessa ketjuistamme. Lisäksi perusmarkettien lähiruoka on merkitty paremmin ja sitä on paremmin saatavilla kuin vielä muutama vuosi sitten.”
Silti hänen mielestään meillä ollaan naapurimaita jäljessä lähiruuan saatavuudessa ehkä ydin-Helsinkiä lukuun ottamatta.
”Jos vertaa vaikka Tanskaan, siellä luomuruokaa ei tarvitse erikseen metsästää vaan kahviloissa on selvää, että tarjottu mehu on luomua.”
Hyvärinen lähettää pienille tuottajille voimia ja uskoa omaan hyvään työhön. ”Yhteisölliset markkinointiteot kuten maatilatori ja lähiruokafestivaalit lisäävät ihmisten tietoisuutta siitä, mitä erikoistuotteiden tuottaminen on. Se kannattaa varmasti hyödyntää.”
”Olen tavallisen hyvän ruuan puolestapuhuja. Ajattelen, että suomalainen ruoka on puhdasta, ei aina mutta usein”, nelisen vuotta säännöllisesti ruuasta blogannut Hyvärinen tuumii.
Ruokablogin pitäminen on tuonut lisää tietoisuutta ruuasta. Hyvärinen etsii aktiivisesti tietoa ruuan laatuun ja tarjontaan vaikuttavista tekijöistä. Hän seuraa ruokatrendejä, mutta ei pidä ruualla ”hifistelystä”, jota pitää äärimmäisyyksiin menemisenä.
Esimerkiksi luomuruoka ei ole Hyväriselle itseisarvo. ”En metsästä putiikeissa vaan olen tavallisessa kaupassa asioiva kuluttaja. Se on meillä Oulussa vähän pakkokin: meillä tarjontaa on keskusliikkeiden marketit ja kauppahalli.”
Hannele Hyvärisen Kokit ja potit -blogi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

