Söin täällä: Jaajon pizza ei jäänyt mieleen
Uunit ovat Italiasta mutta pohja ilmeisesti sarjavalmistajan tiinusta.Radio- ja televisiojuontaja Jaajo Linnonmaa osaa puhehommat, mutta riittääkö rakkaus Italiaan nostamaan suomalaisen pizzaelämyksen uudelle tasolle? Pizza oli kyllä hyvää mutta ei niin erinomaista, että olisi jäänyt edes nuorison mieleen.
Lätyn muoto seuraili hienosti aitonapolilaista esikuvaansa: pohjaa ei ole piirretty harpilla ja reunojakin on reilusti. Muutenkin kasassa ovat hyvät pizzan ainekset: tomaattikastike, mozzarellaa ja täytettä paksuhkolla pohjalla italialaiseen tapaan hillitysti.
Uunit ja kokit on nettisivujen mukaan tuotu Italiasta, joten lähemmäs Italiaa ei kävijä kuulemma pääse. Pieni lisägooglaus paljastaa, että ilmeisesti kastike ja juureen tehdyt pohjat tulevat keittiöön valmiina palloina Pizza cartel -ketjulta, joka toimittaa niitä muihinkin pizzerioihin ympäri maan.
Briccoja on neljä: Lahti toimii vain kesällä, Helsingin Kalevankatu myy vain viiniä ja antipasteja mutta Annankatu ja Turun Aurajoen Bricco myös pizzaa. Kotimaisuus ei yllä korkealle, sillä kaikki juusto ja liha ovat italialaisia.
Bricco
Annankatu 22, 00100 Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



