Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Patasorsa

Kivipiira ja sydän antavat tähän pataruokaan syvää makua.
Padassa kypsennetystä sorsasta on helppo irrottaa lihat. Kypsä sorsanliha sopii monipuolisesti ruuanlaittoon.
Padassa kypsennetystä sorsasta on helppo irrottaa lihat. Kypsä sorsanliha sopii monipuolisesti ruuanlaittoon. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Patasorsa

4 annosta

Ainekset

  • 1 kynitty sorsa
  • (sorsan kivipiira ja sydän)
  • 2 rkl voita
  • 2 tlk (à 3,3 dl) A-olutta
  • vettä
  • 2 porkkanaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 palsternakka
  • 10 katajanmarjaa
  • 10 mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • timjaminoksia

Valmistusohje

Ota lintu huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Huuhtele ja kuivaa tarvittaessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata voi padassa ja ruskista lintu kauttaaltaan. Lisää pataan oluet sekä halutessasi sydän ja kivipiira. Jos neste ei peitä lintua, lisää vettä, kunnes se peittyy. Kuumenna kiehuvaksi.

Kuori kiehumisen alkuvaiheessa pinnalle syntyvä vaahto pois. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää pataan pestyt, kuoritut ja paloitellut juurekset, sipulit kuorineen, katajanmarjat, pippurit, suola ja timjaminoksat. Anna hautua hiljaa kiehuen reilu tunti.

Nosta lintu liemestä ja anna jäähtyä käsittelylämpöiseksi ennen kuin erottelet lihat luista. Kypsät sorsanlihat voit pakastaa tai valmistaa heti ruuaksi siivilöidystä liemestä valmistetun kastikkeen kanssa.

Vinkki: Sopivina annoksin pakastettu kypsä linnunliha sulaa nopeasti ja on heti käyttövalmista. Sitä voi käyttää monipuolisesti ruuanlaittoon, esimerkiksi kastikkeisiin, keittoihin, risottoihin, pizzoihin ja munakkaisiin. Isommassa padassa tai kattilassa voi kypsentää samaan aikaan useampia lintuja, kunhan lisää muita aineita tarvittavan määrän.