Suomen Keittiömestarit aloitti yhteistyön Pohjolan Perunan kanssa
Kotimaista ruokakultuuria halutaan edistää.Valtakunnallinen Suomen Keittiömestarit -yhdistys ja Pohjolan Peruna -perunanjalostaja ovat sopineet yhteistyöstä tälle vuodelle. Yhteistyötä voidaan jatkaa myös vuosina 2024 ja 2025. Yhteistyön tavoitteena on edistää kotimaista ruokakulttuuria.
”Pohjolan Peruna on ensimmäinen suomalainen teollisen mittakaavan perunanjalostaja, jonka toiminta käynnistyi Pohjois-Pohjanmaalla vuonna 1962. Tehdas käsittelee ja jalostaa pääasiassa omien sopimusviljelijöiden perunaa noin 40 miljoonaa kiloa vuodessa. Horeca- ja suurkeittiöpuolelle suunnatun Mestari-tuotemerkin tuotteet ovat ammattilaisten hyvin tuntemia ja suosimia. Ne ovat myös tutkitusti vastuullisia valintoja”, Pohjolan Perunan horeca-ryhmän avainasiakaspäällikkö Miia Kopsala kertoo tiedotteessa.
Pohjolan Peruna toimii Raahessa noin sadan hehtaarin tontilla. Peruna on tullut lähialueen sopimusviljelijöiltä jo yli 60 vuoden ajan. Joidenkin viljelijöiden kanssa yhteistyö on jatkunut vuosia tai jopa vuosikymmeniä yli sukupolvienkin.
Pohjolan Perunan tuotemerkkejä ovat ammattikäyttöön tarkoitettu Mestari, kuluttajapuolella perinteinen Mummon sekä nykypäivän kotikokkaajille suunnattu ROOTY. Mukana on erilaisia kuivatuotteita, pakasteita, tuoretuotteita ja valmisaterioita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







