Sillipudding

Sillipudding eli sillivanukas on herkkua uusien perunoiden kanssa. Vesihauteessa kypsentäminen onnistuu helposti uunissa.
Sillipudding kypsennetään vesihauteessa ja tarjotaan varhaisperunoiden kera.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sillipudding

4–6 hengelle

Ainekset

  • 3 kevytsuolattua tai suolattua sillifileetä, noin 250 g
  • 1 dl voisulaa
  • 1 dl korppujauhoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 3 munaa
  • hieman sokeria
  • hieman valkopippuria

Valmistusohje

Sekoita kerma ja maito ja pane korppujauhot kermamaitoon turpoamaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa kananmunat kevyesti.

Hienonna kevytsuolatut sillifileet terävällä veitsellä. Tavallista suolasilliä on ensin liotettava runsaassa kylmässä vedessä.

Sekoita keskenään hienonnettu silli, munavaahto, voisula ja kermamaidossa turvonneet korppujauhot. Mausta seos valkopippurilla (suolasilli myös hitusella sokeria).

Pane seos voideltuun vuokaan ja aseta vuoka uuniin reunalliselle uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä ja kypsennä vanukas vesihauteessa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sillivanukkaan kanssa maistuvat uudet perunat.

Ohje: Kaisa Rantama