Punajuuri-kaalikeitto on parasta talvipäivän ruokaa
Keitä juureksista ja riistalihasta tuhti soppa, josta riittää myös seuraavaksi päiväksi.Punajuuri-kaalikeitto
(10 annosta)
Ainekset:
- 1 kg punajuuria
- reilun kilon painoinen keräkaali
- 1 suuri sipuli
- noin 600–700 g hirven, peuran tai kauriin lapapaistia
- noin 2 l vettä
- 2 laakerinlehteä
- 5 maustepippuria
- 2–3 dl etikkapunajuurien lientä
- 1–2 rkl hunajaa
- 1–2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. timjami, meirami, rosmariini)
- 4 lihaliemikuutiota
- (suolaa maun mukaan)
- pari kourallista tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Pese punajuuret ja keitä ne kannellisessa kattilassa napakan kypsiksi (koosta riippuen noin puoli tuntia). Kaada vesi pois ja anna juuresten jäähtyä.
Silppua keräkaali ohuiksi ja lyhyiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli.
Laita lihapala 10 litran kattilaan kylmään veteen niin, että se juuri peittyy. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto.
Lisää laakerinlehdet, maustepippurit, etikkapunajuuriliemi, hunaja, liemikuutiot, kaalisuikaleet ja sipulisilppu. Anna kypsyä kannen alla keskilämmöllä noin puolitoista tuntia.
Kuori keitetyt punajuuret ja leikkaa ne suikaleiksi.
Nosta lihapala kattilasta leikkuulaudalle. Poista kalvot ja leikkaa liha sentin kuutioiksi. Laita kuutioitu liha ja punajuurisuikaleet kattilaan ja keitä hiljalleen vielä puolisen tuntia.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Ennen tarjoilua lisää pari kourallista silputtua persiljaa.
Vinkki! Pakastettua riistalihapalaa ei tarvitse välttämättä sulattaa ennen keittämistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


