Snellman tutkitutti varmuudeksi erikseen meetvurstilihansa – puhdasta on
Kaikki Snellmanin meetvurstit valmistetaan yksinomaan suomalaisten tilojen tuottamasta lihasta.Viime viikkoina on kohuttu meetvurstin ja hepatiitti E -viruksen yhteydestä.
Snellmanin Lihanjalostus Oy halusi oma-aloitteisesti tutkituttaa meetvurstin raaka-aineena käyttämänsä lihan. Riippumattomassa Eurofins Scientific Finland Oy:n laboratoriossa tutkitut Snellmanin näytteet ovat osoittautuneet puhtaiksi.
Kaikki Snellmanin meetvurstit valmistetaan yhtiön Pietarsaaren tehtaalla yksinomaan suomalaisten perhetilojen tuottamasta lihasta, yhtiö tiedottaa. Valmistusprosessin turvallisuuden takaa osaltaan kansainvälinen IFS Food -sertifikaatti.
”Halusimme vielä varmistaa Snellmanin meetvurstien moitteettomuuden, kun hepatiittitartunnat ovat herättäneet epätietoisuutta monissa kuluttajissa”, Snellmanin Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Roland Snellman toteaa yhtiön tiedotteessa.
”Aiemminkaan meetvurstituotteistamme ei ole löytynyt hepatiitti E-virusta. Olemme vaalineet raaka-aineidemme laatua ja kehittäneet prosessiamme jo yli 70 vuoden ajan.”
Oululainen Kotivara on useampaan otteeseen vetänyt myynnistä meetvursteja hepatiittilöydösten takia. Kotivaran liharaaka-aineesta yli puolet on kotimaista, loppuosa on tullut ulkomailta.
Ruokavirasto tiedotti maaliskuussa, että kaikki meetvurstierät, joista on todettu hepatiitti E-virus, on poistettu myynnistä.
Hepatiitti E päätyy meetvurstiin todennäköisimmin virusta sisältävän raaka-aineen mukana. Ruokaviraston maaliskuisen tiedotteen mukaan tutkimuksissa ei ollut toistaiseksi tunnistettu hepatiitti E-saastumisen aiheuttanutta meetvurstien raaka-ainetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






