Paahdetut paprikat
Makeat suippopaprikat paahdetaan ja marinoidaan. Tämä lisuke maistuu salaatissa tai grilliruokien kaverina.
Makeat suippopaprikat paahdetaan ja marinoidaan. Tämä lisuke maistuu salaatissa tai grilliruokien kaverina. Kuva: Sanne KatainenPaahdetut paprikat
Ainekset
- 500 g punaisia suippopaprikoita
Marinadi
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
- 2 rkl kapriksia
- ½ sitruunaa (pari kuorisuikaletta + mehu)
- 2 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Halkaise huuhdotut suippopaprikat pituussuunnassa. Poista kannat, siemenet ja valkoiset osat.
Grillaa paprikoita kuoripuolelta, kunnes kuori on paahtunut mustaksi. Siirrä lämpiminä muovipussiin ja jätä jäähtymään. Vedä mustuneet kuoret pois.
Sekoita marinadin aineet keskenään ja upota paprikat maustumaan. Säilytä jääkaapissa.
Käytä sellaisenaan lisäkkeenä leivän päällä, tapas-tarjottavana tai salaateissa.
Marinadia voi hyödyntää salaatinkastikkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
