Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puolukkalotta

Puolukkalotassa kääretorttuviipaleet kätkevät keskelleen raikkaan puolukkahyytelön.
Puolukkalotassa kääretorttuviipaleet kätkevät keskelleen raikkaan puolukkahyytelön.
Puolukkalotassa kääretorttuviipaleet kätkevät keskelleen raikkaan puolukkahyytelön. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Puolukkalotta

10 annosta

Pohja

  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl ohrakasta tai perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin

  • 2 dl kiinteää puolukkahilloa tai omenasosetta

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl puolukkasurvosta
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sokeria
  • puolukoita

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet seokseen siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Levitä omenasose tai puolukkahillo jäähtyneelle pohjalle. Kääri rullalle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa torttu viipaleiksi ja aseta viipaleet pyöreäpohjaiseen, kelmulla vuorattuun kulhoon tai pitkään leipävuokaan. (Kelmun avulla saat valmiin lotan kumottua helposti.)

Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan.

Yhdistä täytteen ainekset, kerma vaahdotettuna. Mikäli käytät survotun puolukan tilalla puolukkahilloa, niin vähennä sokerin määrää.

Kaada seos kulhoon torttuviipaleiden päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa tarjoiluvadille ja koristele kermavaahdolla ja kokonaisilla puolukoilla.