Puolukkalotta

Puolukkalotta
10 annosta
Pohja
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl ohrakasta tai perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin
- 2 dl kiinteää puolukkahilloa tai omenasosetta
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl puolukkasurvosta
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sokeria
- puolukoita
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet seokseen siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Levitä omenasose tai puolukkahillo jäähtyneelle pohjalle. Kääri rullalle.
Leikkaa torttu viipaleiksi ja aseta viipaleet pyöreäpohjaiseen, kelmulla vuorattuun kulhoon tai pitkään leipävuokaan. (Kelmun avulla saat valmiin lotan kumottua helposti.)
Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan.
Yhdistä täytteen ainekset, kerma vaahdotettuna. Mikäli käytät survotun puolukan tilalla puolukkahilloa, niin vähennä sokerin määrää.
Kaada seos kulhoon torttuviipaleiden päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele kermavaahdolla ja kokonaisilla puolukoilla.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Vihreä makaroni-juustolaatikko25.9.2020
- Valtakunnallinen kurkkuviikko juhlii suosikkivihannesta – suomalainen popsii 30 kurkkua vuodessa20.3.