Puolukkalotta
Puolukkalotassa kääretorttuviipaleet kätkevät keskelleen raikkaan puolukkahyytelön.
Puolukkalotassa kääretorttuviipaleet kätkevät keskelleen raikkaan puolukkahyytelön. Kuva: Jaana KankaanpääPuolukkalotta
10 annosta
Pohja
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl ohrakasta tai perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin
- 2 dl kiinteää puolukkahilloa tai omenasosetta
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl puolukkasurvosta
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl sokeria
- puolukoita
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet seokseen siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Levitä omenasose tai puolukkahillo jäähtyneelle pohjalle. Kääri rullalle.
Leikkaa torttu viipaleiksi ja aseta viipaleet pyöreäpohjaiseen, kelmulla vuorattuun kulhoon tai pitkään leipävuokaan. (Kelmun avulla saat valmiin lotan kumottua helposti.)
Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan.
Yhdistä täytteen ainekset, kerma vaahdotettuna. Mikäli käytät survotun puolukan tilalla puolukkahilloa, niin vähennä sokerin määrää.
Kaada seos kulhoon torttuviipaleiden päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele kermavaahdolla ja kokonaisilla puolukoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

