Muna-sipulikastike kalalle
Olipa kala valmistettu miten tahansa, sen rinnalla maistuu aina yhtä ihana munakastike. Seuraksi yrttimaan sipulia ja tilliä, niin makumuisto on valmis myös siirrettäväksi seuraaville sukupolville.

Kesäkalan ykkösseuralainen on täyteläinen munakastike. Silaa se sipulinvarsi- tai viheryrttisilpulla – silmänruoka on taattu. Kuva: Kari Salonen
Muna-sipulikastike kalalle
4 annosta
Ainekset
- 3–4 kananmunaa
- 2 rkl voita
- 1 pieni sipuli
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna tai sipulien varsisilppua
Valmistusohje
Upota munat kattilaan kylmään veteen, kytke liesi ja laske veden kiehumishetkestä 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna munat kätevästi munanleikkurilla ensin poikittain ja sitten pitkittäin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa. Kuullota silputtu sipuli ja ripottele joukkoon jauhot. Kaada maito vähitellen kattilaan. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää munapalat viimeisenä kastikkeeseen ja koristele yrttisilpulla.
Tarjoa munakastiketta savulohen, haukimurekkeen tai paistettujen ahvenien seurassa. Keitetyt varhaisperunat ovat oiva lisä.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen