Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Muna-sipulikastike kalalle

Olipa kala valmistettu miten tahansa, sen rinnalla maistuu aina yhtä ihana munakastike. Seuraksi yrttimaan sipulia ja tilliä, niin makumuisto on valmis myös siirrettäväksi seuraaville sukupolville.
Kesäkalan ykkösseuralainen on täyteläinen munakastike. Silaa se sipulinvarsi- tai viheryrttisilpulla – silmänruoka on taattu.
Kesäkalan ykkösseuralainen on täyteläinen munakastike. Silaa se sipulinvarsi- tai viheryrttisilpulla – silmänruoka on taattu. Kuva: Kari Salonen

Muna-sipulikastike kalalle

4 annosta

Ainekset

  • 3–4 kananmunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 pieni sipuli
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna tai sipulien varsisilppua

Valmistusohje

Upota munat kattilaan kylmään veteen, kytke liesi ja laske veden kiehumishetkestä 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna munat kätevästi munanleikkurilla ensin poikittain ja sitten pitkittäin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa. Kuullota silputtu sipuli ja ripottele joukkoon jauhot. Kaada maito vähitellen kattilaan. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää munapalat viimeisenä kastikkeeseen ja koristele yrttisilpulla.

Tarjoa munakastiketta savulohen, haukimurekkeen tai paistettujen ahvenien seurassa. Keitetyt varhaisperunat ovat oiva lisä.