Muna-sipulikastike kalalle
Olipa kala valmistettu miten tahansa, sen rinnalla maistuu aina yhtä ihana munakastike. Seuraksi yrttimaan sipulia ja tilliä, niin makumuisto on valmis myös siirrettäväksi seuraaville sukupolville.
Kesäkalan ykkösseuralainen on täyteläinen munakastike. Silaa se sipulinvarsi- tai viheryrttisilpulla – silmänruoka on taattu. Kuva: Kari SalonenMuna-sipulikastike kalalle
4 annosta
Ainekset
- 3–4 kananmunaa
- 2 rkl voita
- 1 pieni sipuli
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna tai sipulien varsisilppua
Valmistusohje
Upota munat kattilaan kylmään veteen, kytke liesi ja laske veden kiehumishetkestä 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna munat kätevästi munanleikkurilla ensin poikittain ja sitten pitkittäin.
Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa. Kuullota silputtu sipuli ja ripottele joukkoon jauhot. Kaada maito vähitellen kattilaan. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia.
Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Lisää munapalat viimeisenä kastikkeeseen ja koristele yrttisilpulla.
Tarjoa munakastiketta savulohen, haukimurekkeen tai paistettujen ahvenien seurassa. Keitetyt varhaisperunat ovat oiva lisä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
