Näin valmistat hernekeittoa merkittävästi nopeammin
Liotetuista herneistä keitto valmistuu painekattilassa puolessa tunnissa.
Hernekeitto valmistuu painekattilassa murto-osassa siitä ajasta, mitä keittokattilassa liedellä. Kuva: Sanne KatainenPeriaatteessa keiton voisi valmistaa myös liottamattomista herneistä, mutta liotus lyhentää kypsymisajan vain noin puoleen tuntiin, joten se kannattaa. Savupotka tuo keittoon sen autenttisen, hiukan savuisen maun. Mikään ei kuitenkaan estä käyttämästä esimerkiksi jauhelihaa tai soijaproteiinia, jos niin haluat.
Hernekeitto painekattilassa
noin 6 annosta
- Ainekset
- 2 ½ l vettä
- 1 ps (500 g) kuivattuja herneitä
- 2 porkkanaa paloiteltuna
- 1 sipuli kuutioituna
- 500 g luullista savupotkaa
- 2 tl meiramia
- 1 tl timjamia
- 8 maustepippuria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Laita vesi ja herneet painekattilaan likoamaan edellisenä iltana.
Lisää kattilaan muut aineet. Sulje kansi ja kypsennä korkealla paineella noin 30 minuuttia.
Anna paineen laskea ennen kattilan aukaisemista. Ota potka pois, poista luu ja kamara sekä paloittele liha suupaloiksi. Lisää lihat kattilaan. Jos keitto tuntuu vetiseltä, niin keitä hetki ilman kantta, jotta ylimääräinen vesi haihtuu. Jos se taas on liian paksua, niin lisää tilkka vettä tai kermaa.
Tarjoa hernekeiton kanssa sinappia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

