Konjakkinen sipulihilloke
Kun sipuli kypsyy, pitkät sokeriketjut pilkkoutuvat ihmisen makureseptoreihin maistuviksi sokereiksi. Tästä johtuu kypsennetyn sipulin makeus.
Konjakkinen sipulihilloke sopii hyvin esimerkiksi brie-juuston ja patongin kaveriksi. Kuva: Jaana KankaanpääKonjakkinen sipulihilloke
Ainekset
- 2 isoa keltasipulia
- ½ dl fariinisokeria
- 2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
- ½ dl lihalientä
- 1 rkl konjakkia (voit halutessasi jättää tämän pois)
Valmistusohje
Kuori sipuli. Leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Voit leikata pienen palan pois, jotta sipuli pysyy paremmin pystyssä leikatessasi.
Mittaa kaikki ainekset konjakkia lukuun ottamatta paksupohjaiseen kattilaan ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia välillä sekoitellen. Älä anna sipulin palaa. Lisää konjakki ja kypsennä vielä muutama minuutti.
Maista lopuksi hilloketta, että makea ja hapan ovat tasapainossa. Sipulihilloketta voi käyttää marmeladin tapaan vaalean leivän päällä tai juustojen kanssa. Säilytä hilloke jääkaapissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

