Vappuna napostellaan paukkumaissia
Suolalla maustettu popcorn on pikkuherkku, jota on naposteltu iät ajat. Nyt paukkumaissit saavat pinnalleen myös makeita kuorrutuksia.Maissinjyvä on suurimmaksi osaksi tärkkelystä, jota ympäröi tiivis kuori. Kuumennettaessa jyvän sisältämä vesi höyrystyy ja tärkkelys pehmenee.
Paine rikkoo kuoren, jolloin sisus laajenee ja jäähtyessään jyvä jää avoimeksi. Mikropopcornit myydään pusseissa, jotka sisältävät suolaa ja rasvaa.
Tänä päivänä maissinjyvät poksutellaan enimmäkseen mikrossa. Se on nopeaa ja siistiä puuhaa, mutta kattilassa popcornien teko on edullisempaa. Desistä maissinjyviä tulee vajaa kaksi litraa valmiita poppareita.
Kattilaan voi öljyn joukkoon lisätä esimerkiksi currya. Näin maissinjyvät saavat makua poksahtaessaan auki. Valmiit popcornit kannattaa maustaa lämpiminä ja hieman pinnaltaan kosteina esimerkiksi dippimausteseoksella.
Suolaisia popcorneja voi ripotella myös vappusalaatin pinnalle. Sulatettu suklaa, sekä tumma että vaalea, ovat suosituimpia makeita vaihtoehtoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

