Juusto-rapuvartaat
Grillattujen juusto-rapuvartaiden lisämausteena kannattaa kokeilla korianteria ja sitruunaa.
Varaa tuoretta korianteria ja sitruuna lisämausteeksi grillatuille juusto-rapuvartaille. Kuva: Jaana KankaanpääJuusto-rapuvartaat
6 annosta
Ainekset
- 24 kpl isoja, maustamattomia ravunpyrstöjä
- 1 pkt (200 g) grillijuustoa
Marinadi
- 2 dl ruokaöljyä
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- tuoretta korianteria
Valkosipulikastike
- 1 prk (200 g) kevyt crème fraîchea
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi
- sitruunaa
- tuoretta korianteria
- puisia grillitikkuja
Valmistusohje
Anna ravunpyrstöjen sulaa ja valuta ylimääräinen neste talouspaperiin. Leikkaa grillijuusto reiluiksi kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset. Sekoita juusto ja ravut marinadiin. Anna maustua muutama tunti. Liota puisia tikkuja vedessä pari tuntia.
Pujota tikkuihin vuorotellen ravunpyrstöjä ja juustokuutioita.
Grillaa kuumassa grillissä käännellen parin minuutin ajan. Älä kypsennä rapuja kuiviksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa vartaiden kanssa. Laita tarjolle myös sitruunaa ja tuoretta korianteria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
