Kurpitsasose uppoaa hyvin myös hummukseen
Kikherneistä tehtyä hummusta voi hyvin jatkaa kurpitsasoseella.Kurpitsahummus
- Ainekset
- yhden sitruunan mehu
- 4 rkl tahinia
- noin 300 g säilöttyjä kikherneitä
- 2 dl kurpitsasosetta
- 1 tl valkosipulimurskaa
- 2 rkl hyvää ruokaöljyä
- 5 rkl aquafabaa (kikherneiden omaa säilöntälientä)
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Lisää tehosekoittimeen ensin sitruunamehu ja tahini. Anna koneen käydä kahden minuutin ajan. Lisää kikherneet, kurpitsasose ja valkosipulimurska. Anna koneen käydä 3 minuuttia. Lisää ruokaöljy ja aquafaba, käytä konetta vielä pari minuuttia. Lisää suolaa maun mukaan. Koristele hummus pinjansiemenillä tai paahdetuilla kurpitsan siemenillä.
Kurpitsasose
(yleisohje kurpitsoille, ei kuitenkaan kesäkurpitsoille)
Halkaise kurpitsa, poista siemenet lusikalla kaivertaen. Laita kurpitsan puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Paista 200 asteessa, kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Kypsä kurpitsa on hieman vajonnut, sen kuori on kurttuinen ja malto pehmeä.
Ota kurpitsat uunista, anna niiden jäähtyä hieman. Kun kurpitsoihin voi koskea sormiaan polttamatta, käännä ne ja kaavi pehmeä malto yleiskoneeseen. Soseuta malto.
Sosetta voi hyvin pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


