Junior Masterchefin toinen herkkuresepti – katso video!
Erika Björkskog kokkaa tällä kertaa jälkiruokaa.Kun 14-vuotias Erika Björkskog saa idean uudesta reseptistä, hän laittaa pystyyn koekeittiön. Koekeittiön tuotoksia arvostelee kova ja lahjomaton raati: oma perhe. Esimerkiksi alla olevasta Key lime pie parfaitin ohjeesta nuori kokki teki yhteensä neljä eri versiota, joista parhaan hän jakaa Landen lukijoille.
Tutustu myös Björkskogin toiseen reseptivideoon ja haastatteluun.
Key lime pie -parfait
(n. 8–10 annosta)
• 200 g tuorejuustoa
• 200 g kaurakeksejä
• Puolikas purkki kondensoitua maitoa
• Kahden pienen limen mehu ja yhden raastettu kuori. (Leivonnassa limet pitää pestä ensin huolella, jos on käyttämässä kuorta. Luomutuotteet ovat tässä tarkoituksessa hyviä.)
• 2 dl kuohukermaa
1. Murskaa kaurakeksit pieneksi muruksi.
2. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa tuorejuustoa ihan pieni hetki ja lisää sekaan kondensoitu maito sekä limeistä puristetut mehut ja hienoksi raastettu limenkuori. Vatkaa vielä hetki.
3. Vatkaa kuohukerma erillisessä kulhossa vaahdoksi. Sekoita varovasti kermavaahto lime-tuorejuustoseokseen.
4. Laita lasien tai jälkiruokakulhojen pohjalle pieni kerros keksimurua ja seuraavaksi keksimurun päälle pieni kerros lime-tuorejuustovaahtoa. Voit myös halutessasi tehdä päälle toisen samanlaisen kerroksen.
5. Koristele raastetulla limenkuorella.
Vinkki: Jälkiruoka on melko makeaa, joten kannattaa tehdä aika pieniä annoksia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


