Tässä piiraassa on rutkasti makua: pohjassa perunaa, täytteenä kaalia
Kaali-juustopiiraan murea pohja syntyy perunamuusijauheesta.
Kaali-juustopiirakan kanssa maistuu pirteä puolukka sellaisenaan, hillona tai survoksena. Kuva: Kari SalonenTäytteeksi haudutetaan hapankaalin lisäksi ohueksi suikaloitua keräkaalia. Täyte saa makua sulatejuustosta sekä makeutta siirapista. Ruokaisan piiraan lisukkeena maistuu puolukka. Piirasaterian täydentää salaatti.
Kaali-juustopiiras
8 annosta
- Ainekset
- Taikina
- 125 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 pussi (1 1/2 dl = 100 g) perunamuusijauhetta
- 1 dl maitoa
- Kaali-juustotäyte
- 400 g kaalia
- 1 iso sipuli hienonnettuna
- 1 porkkana
- 300 g hapankaalia
- ½ pak (125 g) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 rkl siirappia
- 1 rkl meiramia
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 2 munaa
- 1 dl ruokakermaa
- Tarjoiluun
- puolukkahilloa
Valmistusohje
Nypi pehmeä voi ja kuivat aineet sekaisin. Sekoita joukkoon maito.
Taputtele taikina pyöreän piirasvuoan (halkaisija 27 cm) tai irtopohjavuoan pohjalle ja pari senttiä reunoille.
Valmista täyte. Hauduta suikaloitu kaali, hienonnettu sipuli ja raastettu porkkana pehmeäksi kattilassa. Lisää joukkoon hapankaali, kuutioitu juusto, murennettu liemikuutio ja mausteet. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
Siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Tarkista maku. Sekoita munat ja ruokakerma joukkoon.
Kaada täyte pohjalle.
Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia. Mikäli käytät irtopohjavuokaa, uuniritilälle vuoan alle kannattaa laittaa leivinpaperiarkki. Näin mahdollisesti vuoan pohjasaumasta valuva rasva ei sotke uunia. Tarjoa lisänä puolukkahilloa tai -survosta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

