Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Porkkana-valkosipulikeitto

Porkkanakeitto saa uuden vivahteen valkosipulista ja omenoista. Liemeksi sopii appelsiinimehu, ja maku pyöristetään sulatejuustolla.
Porkkanakeitto piristää jo pelkällä oranssilla värillään.
Porkkanakeitto piristää jo pelkällä oranssilla värillään. Kuva: Jaana Kankaanpää

Porkkana-valkosipulikeitto

6 annosta

Ainekset

  • 4 (500 g) porkkanaa
  • 2 omenaa
  • 1 sipuli
  • 1 tuore valkosipuli tai 3 kuivattua kynttä
  • 1 rkl voita
  • 5 dl vettä
  • 2 dl appelsiinitäysmehua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta oreganoa
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa

Tarjoiluun

tuoreita yrttejä, pehmeää vuohenjuustoa, pähkinöitä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmistusohje

Kuullota paloitellut porkkanat ja omenat, lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipuli voissa kattilan pohjalla. Lisää vesi, mehut ja suola. Keitä kypsäksi. Mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimi­koneessa.

Lisää juusto ja kuumenna. Lisää yrttisilppua, vuohenjuustoa sekä rouhittuja pähkinöitä keitto­annosten päälle.