Porkkana-valkosipulikeitto
Porkkanakeitto saa uuden vivahteen valkosipulista ja omenoista. Liemeksi sopii appelsiinimehu, ja maku pyöristetään sulatejuustolla.Porkkana-valkosipulikeitto
6 annosta
Ainekset
- 4 (500 g) porkkanaa
- 2 omenaa
- 1 sipuli
- 1 tuore valkosipuli tai 3 kuivattua kynttä
- 1 rkl voita
- 5 dl vettä
- 2 dl appelsiinitäysmehua
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta oreganoa
- 1 rkl tuoretta rakuunaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
Tarjoiluun
tuoreita yrttejä, pehmeää vuohenjuustoa, pähkinöitä
Valmistusohje
Kuullota paloitellut porkkanat ja omenat, lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipuli voissa kattilan pohjalla. Lisää vesi, mehut ja suola. Keitä kypsäksi. Mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Lisää juusto ja kuumenna. Lisää yrttisilppua, vuohenjuustoa sekä rouhittuja pähkinöitä keittoannosten päälle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


