Porkkana-valkosipulikeitto
Porkkanakeitto saa uuden vivahteen valkosipulista ja omenoista. Liemeksi sopii appelsiinimehu, ja maku pyöristetään sulatejuustolla.
Porkkana-valkosipulikeitto
6 annosta
Ainekset
- 4 (500 g) porkkanaa
- 2 omenaa
- 1 sipuli
- 1 tuore valkosipuli tai 3 kuivattua kynttä
- 1 rkl voita
- 5 dl vettä
- 2 dl appelsiinitäysmehua
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta oreganoa
- 1 rkl tuoretta rakuunaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
Tarjoiluun
tuoreita yrttejä, pehmeää vuohenjuustoa, pähkinöitä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Valmistusohje
Kuullota paloitellut porkkanat ja omenat, lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipuli voissa kattilan pohjalla. Lisää vesi, mehut ja suola. Keitä kypsäksi. Mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Lisää juusto ja kuumenna. Lisää yrttisilppua, vuohenjuustoa sekä rouhittuja pähkinöitä keittoannosten päälle.
Osaston luetuimmat
- Säilytätkö kahvia oikein? Näin saat sen maistumaan paremmalta
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Suomessa viljelty humala päätyi uuteen olueen – valmistajalta kunnianosoitus pientuottajille
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin
- Saarioinen siirtyi hiilipäästöttömään sähköön – jättimäiset vaikutukset päästöihin