Porkkana-valkosipulikeitto
Porkkanakeitto saa uuden vivahteen valkosipulista ja omenoista. Liemeksi sopii appelsiinimehu, ja maku pyöristetään sulatejuustolla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Porkkana-valkosipulikeitto
6 annosta
Ainekset
- 4 (500 g) porkkanaa
- 2 omenaa
- 1 sipuli
- 1 tuore valkosipuli tai 3 kuivattua kynttä
- 1 rkl voita
- 5 dl vettä
- 2 dl appelsiinitäysmehua
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta oreganoa
- 1 rkl tuoretta rakuunaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
Tarjoiluun
tuoreita yrttejä, pehmeää vuohenjuustoa, pähkinöitä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Valmistusohje
Kuullota paloitellut porkkanat ja omenat, lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipuli voissa kattilan pohjalla. Lisää vesi, mehut ja suola. Keitä kypsäksi. Mausta tuoreilla yrteillä ja pippurilla. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
Lisää juusto ja kuumenna. Lisää yrttisilppua, vuohenjuustoa sekä rouhittuja pähkinöitä keittoannosten päälle.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Reipas palvelu yllätti iloisesti hämyisessä navettaravintolassa17:00
- Näin yhdistät makkarapannun ja palkokasvien herkullisen syyssadon15:00
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Kalasalaatti ja yrttiöljy sopivat lyömättömästi yhteen12.8.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja12.8.