Näin valmistat herkullisen vinaigrette-salaattikastikkeen itse
Kastikkeella on kruunausrooli salaattipöydässäkin.

Vinaigrette eli ranskalainen salaattikastike on öljypohjainen peruskastike salaatille. Sitä voi myös varioida eri tavoin maustamalla ja höystämällä. Kuva: Jarkko Sirkiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Öljypohjainen perusvinaigrette on helppo ja hyvä vaihtoehto, eikä se tykkää huonoa, vaikka joutuisi seisoskelemaan lämpimässä pidempään.
Vinaigrette eli ranskalainen salaattikastike
noin 8 annosta
- Ainekset
- 2 tl sileää (dijonin)sinappia
- 2½ rkl punaviinietikkaa
- 1 dl ruokaöljyä
- 2 tl sokeria
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mittaa pikkukulhoon sinappi ja punaviinietikka. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua tai tarjoa se erillisestä astiasta.
Vaaka 1: Pastapohjainen makkarasalaatti on ikisuosikki. Sekoita kastike vielä lämpimän pastan joukkoon hyvissä ajoin, niin maut ehtivät tekeytyä kunnolla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Oda lopettaa ruoan verkkokauppansa Suomessa: ”Hieno suoritus ei ollut tarpeeksi”
- Näitä ruokia suomalaiset haluavat kesäjuhlapöytään – yhtä trendiherkkua ei ikinä otettaisi lautaselle
- 4 ihanaa kakkua ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin
- Tullilta rapsahti tuontikieltoja alkoholittomille juomille – yli puolella tuotteista puutteelliset pakkausmerkinnät
- Janssoninkiusaus