Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Näin valmistat herkullisen vinaigrette-salaattikastikkeen itse

Kastikkeella on kruunausrooli salaattipöydässäkin.
Vinaigrette eli ranskalainen salaattikastike on öljypohjainen peruskastike salaatille. Sitä voi myös varioida eri tavoin maustamalla ja höystämällä.
Vinaigrette eli ranskalainen salaattikastike on öljypohjainen peruskastike salaatille. Sitä voi myös varioida eri tavoin maustamalla ja höystämällä. Kuva: Jarkko Sirkiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Öljypohjainen perusvinaigrette on helppo ja hyvä vaihtoehto, eikä se tykkää huonoa, vaikka joutuisi seisoskelemaan lämpimässä pidempään.

Vinaigrette eli ranskalainen salaattikastike

noin 8 annosta

  • Ainekset
  • 2 tl sileää (dijonin)sinappia
  • 2½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 tl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mittaa pikkukulhoon sinappi ja punaviinietikka. Vatkaa joukkoon öljy ohuena nauhana. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua tai tarjoa se erillisestä astiasta.

Vaaka 1: Pastapohjainen makkarasalaatti on ikisuosikki. Sekoita kastike vielä lämpimän pastan joukkoon hyvissä ajoin, niin maut ehtivät tekeytyä kunnolla.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.