Hunajaiset uunijuurekset
Yrteillä ja hunajalla silatut porkkanat ja palsternakat maistuvat niin lihan kuin kalankin kumppanina.
Yrteillä ja hunajalla silatut porkkanat ja palsternakat maistuvat niin lihan kuin kalankin kumppanina. Kuva: Jaana KankaanpääHunajaiset uunijuurekset
6 annosta
Ainekset
- 4–6 porkkanaa
- 2–3 palsternakkaa
- 1 punasipuli
- 2–4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- ½ tl rakuunaa
Valmistusohje
Pese juurekset huolella ja kuori vain tarvittaessa. Leikkaa hoikat kahtia ja paksummat neljään osaan. Kuori sipulit. Leikkaa punasipuli suikaleiksi ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.
Kumoa juurekset suureen kulhoon. Kaada päälle öljy ja ravistele, jotta se tarttuu aineksiin. Ripottele mukaan mausteet ja sekoittele.
Levitä juurekset leivinpaperoidulle uunipannulle ja paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Tarjoa juurekset lihan tai kalan lisäkkeenä. Jäähtyneet paahtojuurekset ovat myös oiva pohja seuraavan päivän ruokaisalle salaatille.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
