Hunajaiset uunijuurekset

Yrteillä ja hunajalla silatut porkkanat ja palsternakat maistuvat niin lihan kuin kalankin kumppanina.
Yrteillä ja hunajalla silatut porkkanat ja palsternakat maistuvat niin lihan kuin kalankin kumppanina.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hunajaiset uunijuurekset

6 annosta

Ainekset

  • 4–6 porkkanaa
  • 2–3 palsternakkaa
  • 1 punasipuli
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl rakuunaa

Valmistusohje

Pese juurekset huolella ja kuori vain tarvittaessa. Leikkaa hoikat kahtia ja paksummat neljään osaan. Kuori sipulit. Leikkaa punasipuli suikaleiksi ja valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa juurekset suureen kulhoon. Kaada päälle öljy ja ravistele, jotta se tarttuu aineksiin. Ripottele mukaan mausteet ja sekoittele.

Levitä juurekset leivinpaperoidulle uunipannulle ja paahda 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa juurekset lihan tai kalan lisäkkeenä. Jäähtyneet paahtojuurekset ovat myös oiva pohja seuraavan päivän ruokaisalle salaatille.