Ohra-sienilisuke
Kotimainen ohra on hyvä ja maukas vaihtoehto riisille. Käytä sitä lisukeruokiin ja risoton tyyppisiin ruokiin. Rikottu ohrasuurimo kypsyy kokonaista nopeammin, joten se sopii hyvin kiireisellekin kokille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ohra-sienilisuke
4 annosta
Ainekset
- 1 rkl voita
- 1 iso (170 g) sipuli
- 1 iso porkkana
- pala (100 g) selleriä
- 4 dl suppilovahveroita
- 3 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
- 8 dl vettä
- 1/2 rkl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- reilusti persiljasilppua
Valmistusohje
Leikkaa sipuli kuutioiksi, suikaloi tai raasta karkeaksi porkkana ja selleri. Kuullota kasvikset ja esikäsitellyt sienet voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, vesi, suola ja pippuri. Hauduta hiljalleen noin 35 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mausta persiljasilpulla. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuumana broilerileikkeen, ruisleivän ja maidon kera.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017