Ohra-sienilisuke

Kotimainen ohra on hyvä ja maukas vaihtoehto riisille. Käytä sitä lisukeruokiin ja risoton tyyppisiin ruokiin. Rikottu ohrasuurimo kypsyy kokonaista nopeammin, joten se sopii hyvin kiireisellekin kokille.
Pilko ja kypsennä suppilohvahveroita lämpimiin lisukeruokiin kuten ohrattoon.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ohra-sienilisuke

4 annosta

Ainekset

  • 1 rkl voita
  • 1 iso (170 g) sipuli
  • 1 iso porkkana
  • pala (100 g) selleriä
  • 4 dl suppilovahveroita
  • 3 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
  • 8 dl vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • reilusti persiljasilppua

Valmistusohje

Leikkaa sipuli kuutioiksi, suikaloi tai raasta karkeaksi porkkana ja selleri. Kuullota kasvikset ja esikäsitellyt sienet voissa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää hetken päästä ohrasuurimot, vesi, suola ja pippuri. Hauduta hiljalleen noin 35 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausta persiljasilpulla. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuumana broilerileikkeen, ruisleivän ja maidon kera.