Pihvi-nuudelisalaatti
Nuudelisalaatti kannattaa tehdä hyvissä ajoin maustumaan. Palan painikkeeksi sopii vaikka olut.
Nuudelisalaatti kannattaa tehdä hyvissä ajoin maustumaan. Palan painikkeeksi sopii vaikka thaimaalainen olut. Kuva: Jaana KankaanpääPihvi-nuudelisalaatti
4—6 annosta
Ainekset
- 2 (à 170 g) naudan lehtipihviä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Kastike
- 4 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 limetin mehu
- 1 ½ rkl seesamiöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 100—120 g riisinuudeleita
- 150 g sokeriherneen- palkoja (pakaste)
- 1 pieni punasipuli
- ½ vihreää paprikaa
- ½ punaista paprikaa
- 3 kevätsipulia
- 1 punainen chili
- 1 dl tuoretta (thai)basilikaa hienonnettuna
- ½ dl korianteria hienonnettuna
- 1 limetti
Valmistusohje
Paista pihvit molemmin puolin, nosta sivuun, mausta ja leikkaa lihat poikkisyin ohuiksi suikaleiksi.
Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen aineet.
Upota lihasuikaleet kastikkeeseen maustumaan.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää sokeriherneenpalot jäisinä suoraan salaattiin.
Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paloittele huuhdellut paprikat.
Silppua kevätsipulit ja halkaistu, siemenetön chili. Sekoita kaikki ainekset paistisuikaleiden joukkoon. Peitä ja anna maustua viileässä pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Koristele ruoka limettilohkoilla, basilikalla ja korianterilla ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
