Täydellinen dippi sipseille: kolmen sipulin herkkudippi peittoaa valmisdipit helposti
Maukas dippi sopii niin sipsien, ruissipsien kuin suolakeksien tai dippivihannestenkin kanssa nautittavaksi.
Itsetehdyt dipit ovat nyt suosiossa. Karamellisoitu sipuli tekee rouheasta dippikastikkeesta taivaallisen. Kuva: Helena Saine-LaitinenKolmen sipulin dippi
6–8 annosta
- Ainekset
- 2 (250 g) sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ripaus chiliä tai cayennenpippuria
- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 2 rkl ketsuppia
- 2 rkl ruohosipulia silputtuna
- Lisäksi
- suolakeksejä, sipsejä, dippikasviksia
Valmistusohje
Kuori sipulit ja leikkaa ne mahdollisimman hienoksi silpuksi.
Sulata voi paistinpannulla, lisää fariinisokeri, viinietikka, suola ja chili. Kumoa sipulit pannulle ja kuullota ne raukeiksi, noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita notkistettuun tuorejuustoon ranskankerma, ketsuppi ja ruohosipulisilppu. Kääntele joukkoon jäähtynyt sipuliseos. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Anna makujen tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Notkista dippiä tarvittaessa maidolla.
Siirrä dippi tarjoilukulhoon ja tarjoa lisänä rapeita suolakeksejä, sipsejä ja ruislastuja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
