Nopea hernekeitto
Hernekeitto valmistuu vikkelästi, kun käytät pakasteherneitä. Keitosta tulee silloin kirkkaan vihreää. Tuorejuusto tuo keittoon täyteläisyyttä.

Pakasteherneistä keitetty hernesoppa on nopea lihaton rokka. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Nopea hernekeitto
8 annosta
Ainekset
- 10 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 pussia (à 200 g) pakasteherneitä
- 1 pussi (400 g) pakasteperunasoseaineksia
- ripaus valkopippuria
- 1/2 tl meiramia
- 1/2 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- 1 rasia (200 g) yrtti-pippuri -tuorejuustoa
- 3–4 dl vettä
Tarjoiluun
- raejuustoa, leipää
Valmistusohje
Keitä herneitä kannen alla kasvisliemessä noin 8 minuuttia. Lisää pakasteperunasoseaines. Keitä noin 5 minuuttia ja sekoittele koko ajan, ettei keitto pala pohjaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää mausteet ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vettä sen verran, että keitto on sopivan sakeaa. Tarjoa lisänä raejuustoa ja paahdettua leipää.
Osaston luetuimmat
- Savonlinnalaispanimo juhlistaa Nato-jäsenyyttä uudella oluella – tölkki säihkyy kultaisena
- Notkuuko pakastimesi puolukoita? Tämä rukiinen puolukkapuuro sopii välipalaksi tai kevyeksi jälkiruuaksi
- Valmista herkullinen pääsiäismenu ‒ 4 ihanaa reseptiä
- Maanviljelijä-tutkija sekä yliopistonlehtori palkittiin Vuoden ruokakasvattajina
- Riitan Herkun kanapizza-erässä listerialöydös, tuotteet vedetään takaisin
- Suomen paras ravintola -kilpailun voittaja ei yllättänyt ‒ kärkikolmikossa yksi ravintola pääkaupungin ulkopuolelta
- Mummon lihapullat