Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nopea hernekeitto

Hernekeitto valmistuu vikkelästi, kun käytät pakasteherneitä. Keitosta tulee silloin kirkkaan vihreää. Tuorejuusto tuo keittoon täyteläisyyttä.
Pakasteherneistä keitetty hernesoppa on nopea lihaton rokka.
Pakasteherneistä keitetty hernesoppa on nopea lihaton rokka. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nopea hernekeitto

8 annosta

Ainekset

  • 10 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 pussia (à 200 g) pakasteherneitä
  • 1 pussi (400 g) pakasteperunasoseaineksia
  • ripaus valkopippuria
  • 1/2 tl meiramia
  • 1/2 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 rasia (200 g) yrtti-pippuri -tuorejuustoa
  • 3–4 dl vettä

Tarjoiluun

  • raejuustoa, leipää

Valmistusohje

Keitä herneitä kannen alla kasvisliemessä noin 8 minuuttia. Lisää pakasteperunasoseaines. Keitä noin 5 minuuttia ja sekoittele koko ajan, ettei keitto pala pohjaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää mausteet ja tuorejuusto. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää vettä sen verran, että keitto on sopivan sakeaa. Tarjoa lisänä raejuustoa ja paahdettua leipää.