Maukas voileipäkakku sopii myös vegaaniseen ruokavalioon
Voileipäkakku on helppo muuntaa vegaaniseksi.
Koristele voileipäkakku niin, että jokaiseen palaan tulee tasaisesti päällä olevia koristeita. Kuva: Jarkko SirkiäKokoa voileipäkakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Muutaman päivän ikäiset leipäviipaleet ovat napakampia käsitellä kuin aivan tuoreet. Valitse kakkuun vaaleaa leipää, sillä sen maku on melko neutraali.
Leikkaa kuivat reunat ohuesti pois ja kuivaa ne korppujauhoiksi.
Kostutuksen määrä riippuu leivän tuoreudesta ja täytteiden kosteudesta. Mikäli täyte on kostea, niin pelkkä leipäviipaleiden reunojen kostutus on riittävää.
Kokoa kakku kuten tiiliseinä, jotta kakku pysyy koossa leikattaessa. Laita joka toiseen kerrokseen kokonaiset leipäviipaleet. Vihertäytteeseen tulee pinaattia, joka on tarkoitettu salaattikäyttöön eli sen voi syödä kuumentamatta. Tofutäyte syntyy savunmakuisesta tofusta. Öljyyn säilötyt, kuivatut tomaatit yhdessä basilikan kanssa tuovat väriä ja makua tahnaan. Levitä kuorrute ja koristele tarjoilupäivänä.
Suolainen vegekakku
10‒12 annosta
- Ainekset
- 16 viipaletta isoa täysjyväpaahtoleipää
- Kostutus
- ½ ‒1 dl kauramaitoa
- Tofu-tomaattitäyte
- 1 pkt (300 g) savunmakuista tofua
- 1 prk (90/180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 ruukku basilikaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ¼ tl sokeria
- Vihertäyte
- 1 pussi (80 g) babypinaattia
- 1 (noin 200 g) kypsä avokado
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ¼ tl valkopippuria
- 1 limetin kuori ja mehu
- Pinnalle
- 1 prk (150 g) kaura fraichea
- 1 ½ dl vegemajoneesia
- 1 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl limetin mehua
- Koristeeksi
- minitomaatteja
- rucolaa
- kurkkua
- basilikaa
- herneenversoja
- sarviorvokkeja
Valmistusohje
Valmista ensin täytteet. Laita tofu, aurinkokuivatut tomaatit sekä basilikanlehdet monitoimikoneeseen. Soseuta tahnaksi. Lisää tomaattien maustettua lientä sen verran, että tahnasta tulee levitettävä. Mausta levite.
Vihertäytteeseen huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Laita monitoimikoneen kulhoon. Lisää avokadon kypsä sisusta ja kuorittu valkosipuli. Raasta joukkoon hyvin pestyn limetin kuori ja purista myös mehu. Soseuta ainekset. Mausta seos.
Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta leivinpaperista alusta. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuesti pois. Levitä neljä leipäviipaletta vierekkäin. Kostuta pullasudilla. Levitä puolet tofutäytteestä leipäviipaleille.
Seuraavaan kerrokseen tulee myös neljä leipäviipaletta. Leikkaa yksi leipäviipale keskeltä poikki. Laita reunoihin puolikkaat ja keskelle kokonaiset viipaleet. Kostuta tarvittaessa leipäviipaleet ja levitä päälle vihertäyte.
Seuraavaan kerrokseen neljä kokonaista leipäviipaletta, kostutus ja päälle loppu tofutäyte. Laita päälle reunoihin puolikkaat leipäviipaleet ja keskelle kolme kokonaista. Kostuta pinta.
Kiedo kakku pohjapapereiden sisään tiukaksi paketiksi ja laita muovipussiin. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Nosta tarjoiluvadille. Tasoita reunat tarvittaessa.
Vatkaa majoneesi ja fraiche sekaisin ja mausta. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku, reunoille herneenversoja. Poista paperit.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
