Tämä etelän hedelmä muuttaa raparperimannapuuron pehmeän makeaksi herkuksi
Raparperi on mainiota ainesta mannasuurimopuuroon. Kuivattu taateli tuo makeutta ja taittaa raparperin happoa. Lopuksi puuroa vatkataan hiukan. Tarkoitus ei ole saada aikaan vispipuuron kuohkeutta, vaan kevyt vatkaus riittää. Puuro nautitaan kylmän maidon kanssa.- Raparperi-taatelipuuro
- 6 annosta
- 5 dl (250 g) raparperipaloja
- 1 l vettä
- 1/2 pkt (à 250 g) taatelia
- 1 1/2 dl mannasuurimoita
- 1/2–1 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Laita raparperipalat ja puolikas taatelipaketista kiehuvaan veteen. Keitä pehmeäksi. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hiukan vettä ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja lisää sokeria maun mukaan. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa sitten puuro kevyesti. Nauti maidon kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



