
Vuoden kotimainen keittokirja vie ajatukset Pariisiin – kaunis kirja sopii hyvin myös lahjaksi
Brasserie sisältää klassisia ranskalaisen keittiön reseptejä.
Brasserie tarjoaa klassisia ranskalaisia ruokalajeja, joista suurin osa valmistuu suomalaisista raaka-aineista. Kuva: Janiko KemppiPrisca Leclercin Brasserie – reseptejä Pariisista (Readme.fi) on Vuoden kotimainen keittokirja 2023. Keittokirja vie lukijan pariisilaiseen brasserie-tunnelmaan. Reseptien avulla voikin tuoda pienen palan Pariisia kotikeittiöön.
Kirja on jaettu kahteen osaan. Molempien osien sisällysluettelo on toteutettu hauskasti ravintolan ruokalistan tyyliin. Näin kotona voi valmistaa kokonaisen menun kirjan avulla.
Ensimmäisessä osassa käsitellään bouillon-ravintoloiden reseptejä. Bouillonit ovat brassereita, mutta edullisempia ja rustiikkisia sekä nopeatempoisempia. Bouilloneissa käydäänkin syömässä ripeästi, kun taas brassereissa istutaan pitkään ja hartaasti, kirjassa kerrotaan.
Kirjan toinen puolisko koostuu brasserie-resepteistä. Brasseriet ovat tunnettuja niiden ranskalaisista klassikkoannoksista.
Klassikkoreseptien hienous piilee niiden historiassa. Reseptien yhteydessä kerrotaan mielenkiintoista faktaa ruokalajiin liittyen, joten kirjaa selaillessa oppii myös paljon.
”Brasserie sisältää huippuhyviä klassikkoreseptejä. Jokaisen kotikokin pitäisi tuntea ja kokata ne vähintään kerran elämässään. Tämä keittokirja ei vanhene koskaan", palkinnon myöntänyt Ruokatoimittajat ry:n raati kommentoi.
Kirjan kuvista on vastannut Santeri Stenvall. Kuvat ovat yksinkertaisuudessaan kauniita ja vievät ajatukset ravintoloiden puhtaanvalkoisten pöytien ääreen. Lukija voi kuvitella ympärilleen ravintolan puheensorinaa, tuoksuja ja lämpöä.
Ruokatoimittajat ry jakoi myös kunniamaininnat kahdelle toiselle teokselle. Nämä olivat Mona Tähtisen The Queen of Cakes (Cozy Publishing) sekä Johanna Jovelan ja Annabelle Antaksen Hurmaava hyötypuutarha (Docendo).
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






