Japanilainen munakas
Japanilainen munakas on kokonainen ateria, sillä siihen tulee valkokaalia ja lohta ja se maustetaan inkiväärillä ja kalaliemikuutiolla.
Valmista japanilainen kaalimunakas uuninkestävässä, valurautaisessa paistinpannussa. Kuva: Kimmo HaimiJapanilainen munakas
6 annosta
Ainekset
- lohko (350 g) valkokaalia
- 1 rkl voita
- 3 dl vettä
- 1/2 kalaliemikuutiota
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 rkl raastettua inkivääriä
- 3 munaa
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 150 g graavisuolattua lohta
Pinnalle
- ranskankermaa
- kevätsipulia
Lisäksi
- säilöttyjä inkiväärilastuja
Valmistusohje
Suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylällä. Leikkaa suikaleet lyhyemmiksi. Kuumenna pannu ja kuullota voissa kaalisuikaleita hetki. Lisää vesi ja murenna liemikuution puolikas joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada kulhoon jäähtymään.
Lisää jäähtyneeseen seokseen jauhot, inkivääriraaste, suola ja munat. Sekoita tasaiseksi. Sulata voi valurautaisella paistinpannulla, jossa on uunin kestävä kahva tai matalassa vuoassa (halkaisija noin 27 cm). Kaada kaali-munaseos pannulle ja tasoita pinta. Suikaloi graavilohi ja levitä pinnalle. Sekoita kevyesti, jotta peittyvät osittain.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut väriä.
Pursota tai valuta teelusikalla ranskankermasta raitoja pinnalle ja ripottele päälle kevätsipulin renkaita. Tarjoa lisäksi säilöttyä inkivääriä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
