Juusto-haukipihvit
Haukifileistä syntyy mehevän herkullisia pihvejä, kun fileet hienonnetaan massaksi, johon on lisätty munaa ja sulatejuustoa.Juusto-haukipihvit
noin 20 kpl
Ainekset
- 1 kg nahattomia haukifileitä
- 1 prk (250 g) juoksevaa sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija ruoka cheddar
- 1 dl ruiskorppujauhoja
- 3 kevätsipulia tai ½ ruukkua ruohosipulia
- 2 kananmunaa
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Paistamiseen
- voita
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Mittaa kaikki aineet monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.
Kuumenna pannulla voin ja öljyn seosta ja kypsennä pieni koepihvi. Maista ja lisää massaan tarvittaessa mausteita.
Muotoile kalamassa kostutetuin käsin noin 20 pihviksi. Kuumenna voita ja öljyä pannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi, muutama minuutti per puoli.
Tarjoa ohraton kanssa.
Vinkki: Selätät monen kiireisen päivän ruokakriisin, jos valmistat juusto-haukipihvejä kerralla ison satsin ja pakastat niitä sopivissa annoksissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


