
Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
Ravintolan tiskillä on lueteltu selkeästi raaka-aineiden alkuperät.Ranskalaiskeittiöön perustuva Pompier on yksi Helsingin Esplanadin ravintoloista, jotka ovat varmasti tuttuja turisteille. Ravintola on sisustettu tyylikkäästi, mutta sopivan rennosti. Ilmapiiri on hyvä, paikkoja on paljon, eikä seurueiden tarvitse istua kylki kyljessä.
Listalta löytyy kalaa, lihaa ja tuoreita kasviksia. Menu on houkutteleva ja alkuruokien hinnat ovat 15 euroa ja pääruokien hinnat noin 35 euroa. Itse valitsin neljän ruokalajin menun, jolla hintaa oli 53 euroa sekä 39 euron viinipaketin.
Menun alkuun tarjoiltiin tartaria ja lehikäinen suomalaisilla metsäsienillä. Pääruokana tarjoiltiin siikaa kasviksilla ja jälkiruoaksi marenkia, vaniljakastiketta, lakkaa ja tuoreita marjoja.
Ruoka oli rehellistä ja todella maistuvaa. Alun tartarin sisäfilee oli todella mureaa ja lehikäisannoksen tattivaahto ja kantarellitäyte omenalla erityisen maukasta. Siikafileepala oli kookas, mutta hieman ylisuolattu, sillä kastikkeessa oli myös suolaista kirjolohenmätiä. Kyseinen annos oli myös vähän mielikuvitukseton ja jäi alkuruokien jalkoihin. Jälkiruoka oli yksinkertaisuudessaan herkullinen.
Pompier yllätti positiivisesti kotimaisilla raaka-aineilla. Itse ranskalainen keittiö ei erityisesti korostu ja viineistäkin vain yksi oli Ranskasta. Tunnelma oli hyvä, mutta pienen miinuksen ravintola saa hieman kiireisestä tarjoilusta. Alkuruoka tuotiin lähes heti alkujuomien kaadon jälkeen. Näin juomat piti nauttia ruoan seisoessa edessä. Läpi ruokailun piti hieman jarrutella, ettei illallista juostaisi läpi ja viinejä pitäisi hörpätä kerralla.
Pompier Espa, Eteläesplanadi 8, 00130 HelsinkiArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








