
Lukija hämmästyi nähtyään Suomalainen menestysresepti -kisan voittajan, jota kuvaillaan uudeksi innovaatioksi: "Leivoin näitä juuri omassa kotikeittiössäni"
Ruiskuoreen tehty piiras tunnetaan syrjäpiirakkana."Leivoin näitä juuri pari viikkoa sitten omassa kotikeittiössäni ja myös tänä aamuna. Kyse ei ole uudesta keksinnöstä tai perinneherkusta", ihmettelee Ina Liljeström.
Liljeström lähetti kuvan kirjasta Savolainen syömälysti, jossa on syrjäpiirakoiden ohje ja kuva. Piirakat leivotaan ruiskuoreen puolikuun muotoon ja täytteeksi tulee riisiä ja munaa.
"Tämä on ikivanhaa ruokaperinnettä. Rostiksessa ei ole kyse uudesta perinneherkusta niin kuin jotkut ovat uutisoineet, vaan vanhan tuotteen uudestaan tuotteistaminen", Liljeström tarkentaa.
Rostis on Rostenin leipomon kehittämä muna-riisitäytteinen piiras, joka soveltuu kauppojen paistopisteissä kypsennettäväksi. Se voitti S-ryhmän järjestämän Suomalainen menestysresepti -kilpailun.
Lue lisää:
Vuoden Suomalainen menestysresepti on valittu – Sukula: "Inhosin tuotteen työnimeä Finpanada"
Löytyykö Boltsin veroista hittiä? S-ryhmä hakee jälleen menestysreseptiä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


