Kurpitsavuoka
Sinihomejuustolla maustettu kurpitsavuoka on maukas lisuke tai kasvisruokailijan lounasruoka.
Sinihomejuustolla maustettu kurpitsavuoka on maukas lisuke tai kasvisruokailijan lounasruoka. Kuva: Jaana KankaanpääKurpitsavuoka
4 annosta
Ainekset
- 500 g kurpitsaa
- 1 iso sipuli
- pala purjoa
- 1 rasia Mifu original -suikaleita
- 1 rkl voita
- 4 (400 g) tomaattia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
Pinnalle
- persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa kuorittu kurpitsa kuutioiksi sekä sipuli ja tomaatit lohkoiksi.
Ruskista kevyesti sipuli ja Mifu-suikaleet voissa pannulla. Laita uunivuokaan.
Hienonna valkosipulin kynnet. Lisää ne sekä kaikki muut aineet vuokaan. Sekoita.
Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes vuoka on kypsä. Peitä vuoka foliolla, jos pinta kuivuu liikaa kypsennyksen aikana. Ripota persiljaa kypsän ruuan päälle.
Vinkki
Korvaa sinihomejuustomuru purkillisella salaattijuustoa. Murenna juustopalat haarukalla ja lisää kasvisten joukkoon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

