Porvoolaiset kuppikakut
Tarjoa Runebergin-päivän kunniaksi vaihteeksi kuppikakkuja Porvoon tyyliin. Mehevyyden salaisuus on omenaraasteessa ja kakkujen päälle tulevassa rahka-vadelmatuorejuustokuorrutteessa.Porvoolaiset kuppikakut
12 kpl
Ainekset
- 350 g happamia omenoita (noin 4 dl raastettuna)
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 100 g voita
- 2 rkl omenamehua
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
Koristeluun
- 2 rasiaa (á 200 g) vadelmatuorejuustoa
- 1 prk (250 g) pehmeää maitorahkaa
- 1 dl tomusokeria
- kotimaisia pakastevadelmia
Valmistusohje
Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Lisää raasteen joukkoon munat, sokeri, voi sulatettuna ja omenamehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi omenaseoksen joukkoon. Sekoita ja annostele muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vatkaa koristelua varten kaikki ainekset hyvin sekaisin. Pursota tai lusikoi seosta jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

