
Söin täällä: Mainio buffetlounas tarjolla Seinäjoen historiallisessa kivinavetassa
Päivän makeanhimo täyttyy Kalevan Navetan nimikkoleivoksella.
Syksyisenä arkipäivänä lounaalla tarjoillaan stroganoffia ja juuresperunamuusia sekä sitruunavoissa paistettuja muikkuja ja tilli-sitruunajugurttia Kuva: Juho MäkeläSeinäjoella kannattaa suunnata ruoka- ja kulttuurimatkalle historialliseen Kalevan Navettaan. Itikanmäen Taide- ja kulttuurikeskus avattiin nykyisessä muodossaan vuonna 2020.
130 vuotta vanha punatiilinen kivinavetta toimi aikaisemmin verkatehtaana ja Puolustusvoimien varastona. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee lounasravintola Äärellä Kuppi ja Kattila.
Syksyisenä arkipäivänä lounaalla tarjoillaan stroganoffia ja juuresperunamuusia sekä sitruunavoissa paistettuja muikkuja ja tilli-sitruunajugurttia. Stroganoffin naudaliha on kotimaista, henkilökunta kertoo kysyttäessä. Lounasbuffetista saa myös kasvisruokaa, mutta sen sisältöä ei ilmoiteta etukäteen kotisivuilla.
Äärellä-ravintolan ruoka pärjää hyvin Etelä-Pohjanmaan lounasvertailussa. Stroganoff on maukasta, mutta erityisesti pidin rapsakoista muikuista. Aterioidessa voi ihailla avaran punatiilisen navetan rouheaa sisustusta.
Kahvittelijoille suosittelen kyytipojaksi Kalevan Navetan nimikkoleivosta. Päivän makeanhimo täyttyy mainiosti leivonnaisella, jossa on päällä suklaakuorrutusta ja sisällä herkullista marjamoussea. Iltaisin ja viikonloppuisin Äärellä muuttuu bistroksi, jossa on tarjolla monenlaista lähiruokaa Atrian pihvilihasta punajuuripihveihin.
Kalevan Navetta tunnetaan sakkorysänä, mutta onneksi 2 ensimmäistä tuntia ovat pysäköintipaikalla ilmaisia. Viikonloppuna kulttuurikeskuksen piha-alueen 50 autopaikkaa täyttyvät nopeasti.
Äärellä Kuppi & Kattila Seinäjoki, aarella.fiArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







