Aasia lautasella: Mausteinen kalakeitto valmistuu hetkessä
Aasian lämmittäviä ja mausteisia makuja tulvivaan kalapullakeittoon käytetään kaupan valmiista kalapullia, joten keitto valmistuu nopeasti. Vielä vikkelämmin loihdit sen arkiaterialle, jos käytät kasviksina kaupan pakastealtaan valikoimaa.
Eksoottisia Thaimaan makuja tulvillaan oleva kalapullakeitto lämmittää ja ravitsee. Kuva: Sanne KatainenKalakeitto à la Thaimaa
4 annosta
- Ainekset
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 200 g parsakaalia
- pala kiinankaalia
- 200 g herkkusieniä tai ½ dl kuivattuja herkkutattiviipaleita
- 10 dl vettä
- 2 kalaliemikuutiota
- 1 rkl punaista thai-currytahnaa
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 prk kookoskermaa
- 1–2 rkl limetinmehua
- 1 ps (250 g) kalapullia
- (thaibasilikaa)
Valmistusohje
Kuori ja hienonna porkkanat ja sipuli. Poista paprikasta kanta ja siemenet. paloittele paprika ja kaalit. Viipaloi herkkusienet. Jos käytät kuivattuja herkkutatteja, niin voit lisätä ne keittoon kuivina.
Kiehauta vesi. Lisää liemikuutiot, currytahna, kalakastike ja kasvikset sekä sienet. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää kookoskerma, limetinmehu ja kalapullat. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Tarkista porkkanoiden kypsyys ja keitä tarvittaessa vielä hetki.
Viimeistele keitto halutessasi thaibasilikalla.
Vinkki: Voit käyttää keiton kasviksina myös kaupan vokkivihannessekoituksia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

