Mokkapalojen ystävien unelma: tässä on mokkapalakääretorttu
Tällä hurmaat varmasti jokaisen mokkapalafanin.
Mehevä ja suklaisen-kahvinen mokkapalakääretorttu säilyy jääkaapissa noin 5 päivää, ellei tule syödyksi ennen sitä. Kuva: Sanne KatainenKääretortun taikinaan saa mehevyyttä lisäämällä siihen hiukan rasvaa. Suklaista makua puolestaan saa korvaamalla osan jauhoista kaakaojauheella.
Mokkapalakääretortun suklaisen mehevä taikina ja suklaisen-kahvinen täyte on samaa makumaailmaa kuin perinteisissä mokkapaloissa.
Mokkapalakääretorttu
noin 12 palaa
- Ainekset
- 50 g voita
- 3 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- Leivinpaperille
- 2 rkl sokeria
- Täyte
- 100 g voita
- 2 rkl kylmää kahvia
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 5 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- Kuorrute
- 50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- ½ dl täytettä
- Koristelu
- 2 rkl koristerakeita
Valmistusohje
Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää jäähtynyt voisula ja nostele tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa päälle torttupohja ja poista pohjapaperi varovasti vetäen. Jätä paperi päälle, kunnes levität täytteen. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään.
Sulata täytteen voi kattilassa. Lisää kahvi ja pikakahvijauhe. Sekoita, kunnes pikakahvi on liuennut seokseen. Lisää sokeri ja kaakaojauhe. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut seokseen. Ota täytteestä ½ desiä mikronkestävään kulhoon. Jätä loppu täyte jäähtymään.
Kun täyte on jäähtynyt jähmeäksi, mutta on vielä sekoitettavissa, levitä se pohjan päälle. Anna jähmettyä vielä noin 20 minuuttia ennen kuin käärit tortun rullaksi. Kääri torttu leivinpaperiin, käännä sauma alle ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
Kuorrutetta varten vatkaa rasva notkeaksi. Lisää mikrossa pehmennetty ½ desiä täytettä, ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kääretortun päälle. Viimeistele koristerakeilla.
Mokkapalakääretorttu säilyy jääkaapissa peitettynä 4–5 päivää.
Vinkki: Mokkapalakääretorttua on helpoin leikata jääkaappikylmänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

