
”Kokki Kolmosen” ruokapalkinnot televisiokokki Maija Silvennoiselle ja Mantereen tilalle
Palkintojen koko on 5000 euroa.Alfred Kordelinin säätiö on palkinnut keittiömestari Maija Silvennoisen ja Mantereen tilan 5000 euron suuruisila ruokakulttuuripalkinnoilla. Palkinnot ovat peräisin Jaakko ”Kokki” Kolmosen nimeä kantavasta rahastosta.
Keittiömestari, ravintoloitsija, ruokatoimittaja ja televisiokokki Maija Silvennoinen palkittiin ”pitkästä ja tinkimättömästä työstään suomalaisen ruokakulttuurin ja sen tietoisuuden eteen tehdystä työstä”, säätiön tiedotteessa kerrotaan.
Ylämaan karjaa tuottava lempääläinen Mantereen tila palkittiin puolestaan ”lähiruoan eteen tehdystä ennakkoluulottomasta ja kestävästä tuotantofilosofiastaan”. Mantereen luomukarjatilaa ovat vuodesta 2015 lähtien pitäneet agronomit Niina ja Philipp Mayer.
Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö, joka kertoo jakavansa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa.
Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan ja ruoantuotannon, kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden tuottamisen ja niiden käytön, ruokaperinteiden, suomalaisen ruokakulttuurin ja näiden tunnettavuuden edistämiseksi.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



