Peurarokka
Peurarokan pohjana käytetään peuranluulientä.
Pakkaspäivänä voit tarjota peurarokan painikkeena tilkan lämmitettyä punssia ruotsalaiseen tapaan. Kuva: Mari Ikonen(8–10 annosta)
500 g kuivattuja (luomu)herneitä
1 iso sipuli
1–2 porkkanaa
2,5 litraa suolaamatonta peuralientä
1–2 tl kuivattua meiramia
500 g peuranpalvia tai muuta savupalvia
3 rkl sinappia
2–3 tl suolaa
(1 dl punssia)
Huuhdo herneet siivilässä ja laita ne kylmään veteen likoamaan yön yli.
Kuori ja silppua sipuli, kuori porkkanat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
Siivilöi herneet ja laita herneet sekä sipuli- ja porkkanapalat kattilaan peuranluuliemeen (ks. liemen ohje). Kuumenna kiehuvaksi ja lisää meirami. Kypsennä keittoa kannen alla liedellä tai leivinuunissa parin tunnin ajan.
Kuutioi palviliha ja lisää kuutiot keittoon. Mausta sinapilla, suolalla ja halutessasi punssilla. Tarkista maku.
Tarjoa peurarokka ruis- tai näkkileivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

