Omenahillokkeen teko ei ole vaikeaa ja näillä mausteilla siitä tulee superhyvä lisuke
Omenahilloke sopii ihanasti niin paahtoleivän päälle kuin jugurttiin tai puuroon ja jopa juustojen pariksi.

Omenapaloja sisältävä hilloke on ihanaa maustamattoman jugurtin tai puuron silmänä, juustotarjottimen lisänä tai paahtoleivän juhlistajana. Kuva: Jarno Mela
Rustiikki omena-kardemummahilloke
noin 1 litra
- Ainekset
- 1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
- 1 dl appelsiinimehua
- 5 dl hillosokeria
- 2 tl rouhittua kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pane pestyt ja lohkotut omenat ja appelsiinimehu kattilaan.
Keitä noin 10 minuuttia omenoiden kiinteyden mukaan.
Lisää hillosokeri ja kardemumma. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua maltillisesti noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Mausta seos vielä vaniljalla.
Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Mummon lihapullat