Omenahillokkeen teko ei ole vaikeaa ja näillä mausteilla siitä tulee superhyvä lisuke

Omenahilloke sopii ihanasti niin paahtoleivän päälle kuin jugurttiin tai puuroon ja jopa juustojen pariksi.
Omenapaloja sisältävä hilloke on ihanaa maustamattoman jugurtin tai puuron silmänä, juustotarjottimen lisänä tai paahtoleivän juhlistajana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rustiikki omena-kardemummahilloke

noin 1 litra

  • Ainekset
  • 1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 5 dl hillosokeria
  • 2 tl rouhittua kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pane pestyt ja lohkotut omenat ja appelsiinimehu kattilaan.

Keitä noin 10 minuuttia omenoiden kiinteyden mukaan.

Lisää hillosokeri ja kardemumma. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua maltillisesti noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Mausta seos vielä vaniljalla.

Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.