Kalamakkaraa, keksitaikinaa ja fyysikon voileipiä – tässä ovat suomalaisen menestysreseptin finalistit
Kilpailussa kehitetään tuotetta, joka tuodaan S-ryhmän ruokakauppoihin 24. tammikuuta.MTV:llä tällä hetkellä pyörivän Suomalaisen menestysreseptin finaalikuusikko on valittu. Ohjelmassa etsitään uusia hittituotteita S-ryhmän ruokakauppoihin. Voittaja selviää 23. tammikuuta.
Finalistit kehittävät tuotetta kuuden kuukauden ajan maku edellä, mutta mielessä pidetään myös tuotteen tarina ja markkinointisuunnitelma. Tuomaristossa ovat ohjelman juontaja, kokki Jyrki Sukula, Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila, Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma sekä S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.
Tämän viikon kolmannessa jaksossa selvisi finalistit, joita on kuusi. Alle on lueteltu nämä tuotteet ja niiden kehittäjät.
Siva Parlar / Bulgurpiirakka
Sohvaperunoistakin tuttu Siva Parlar on tuotekehittäjäkonkari, joka on kehittänyt kasipohjaisen kebabin, Vönerin. Helsinkiläisen Sivan Bulgurpiirakan inspiraationa ovat perheen turkinkurdilaiset juuret, sillä piirakan resepti on periytynyt perheessä sukupolvelta toiselle.
Eetu Patronen / Herkkutofu
Tamperelainen Herkkä Snacks on kotimaisiin, kasvipohjaisiin tuotteisiin erikoistunut yritys. Eetu Patrosen tuote Herkkutofu on markkinoiden ensimmäinen kotimaisista härkäpavuista valmistettu ja valmiiksi maustettu uudenlainen proteiininlähde ruoanlaittoon. Tuotteen valmistuksessa tärkeässä roolissa on hävikin hyödyntäminen, ja tuotannon ohessa syntyykin myös härkäpapupyörykkä täydentämään tuoteperhettä.
Erika Poussa / Iisi keksitaikina
Erika Poussa pyörittää 17-vuotiaana perustamaansa kahvila- ja catering yritystään Bakerikaa Helsingin Punavuoressa. Alun alkaen Erikan isoveljen kotibileissä hitiksi noussut suklaahippukeksi on Erikan kisatuotteen, Iisi paistovalmiin keksitaikinan, lippulaivamaku.
Roy Norro / Kalamakkara
Roy Norro on tuttu kasvo jo sarjan edelliseltä kaudelta Kalatassu-tuotteellaan. Tällä kaudella Norro havittelee voittoa moderneihin ja kansainvälisiin makuihin nojaavilla kalamakkaroillaan, joissa grillimakkaran suutuntuma, tinkimätön herkullisuus ja kuoren napsahdus on onnistuttu viimein ratkaisemaan niin, että käsillä on aivan uusi kalatuote.
Martti Paatela / Leipänen
Espoolainen rakettitiedettä opiskellut fyysikko ja kansainvälinen ruokateknologian start-uppaaja Martti Paatelan menestysresepti Leipänen on täyttävä ja kanneton voileipä, jossa on kasvipohjaiset täytteet.
Katariina ”Kata” Vesterinen / Puuraw
Kata Vesterinen on myös tuttu kasvo aiemmilta kausilta. Hänellä on jo yksi voitto Rostis-piirakalla ja hän on ollut kehittämässä myös toista voittajaa, Falleroa. Vesterisen välipalaa ja jälkiruokaa yhdistelevässä raakapuurossa Puurawssa terveellisyys ja maanläheisyys kohtaavat suomalaisten rakastamien leivonnaisten makumaailmat uudella ja yllättävällä tavalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






