Ruokakoulu tutustuttaa hymyssä suin ravitsemukseen
Suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset järjestävät koulujen loma-aikoina ruokakouluja, joissa 8–12-vuotiaat saavat kokea ruokailoa kaikin aistein.Ilmoittautuminen 4H-yhdistysten järjestämille lasten ruokakoululeireille on alkanut. 4–5 päivää kestävän leirin aikana lapset valmistavat ruokaa, liikkuvat sekä saavat oppia hyvän ravitsemuksen merkityksestä. Lisäksi vieraillaan maatilalla.
Ruokakoulut sopivat 8–12-vuotiaille tytöille ja pojille asuinpaikasta riippumatta. Leirit järjestetään koulujen loma-aikoina ja niiden käytännön toteutuksesta vastaavat 4H-yhdistykset. Osallistumismaksu on 65 euroa.
Tänä vuonna arviolta noin 800 lasta osallistuu 40 ruokakouluun eri puolilla Suomea.
”Ruokaan perehdytään ruokakoulussa kaikilla aisteilla ja lasten kautta viesti välittyy myös perheisiin”, sanoo nuorisotyön johtaja Marjaana Liukko Suomen 4H-liitosta. ”Tavoitteena on edistää lasten ja nuorten ymmärrystä ruokaketjusta, sen taloudellisista, työllistävistä, sosiaalisista ja kulttuurisista vaikutuksista. Samalla omaksutaan ruokaan ja ruuanvalmistukseen liittyviä käytännön taitoja, edistetään paikallisen ruuan tuntemusta, arvostusta ja käyttöä.”
Ruokakoulu–Matskolan -hanketta hallinnoi Suomen 4H-liitto yhdessä Finlands Svenska 4H:n kanssa. Ruokakoulut toteutetaan maa- ja metsätalousministeriön avustuksella.
Lisätietoja toiminnasta sekä ilmoittautuminen ruokakouluihin
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

