Vietnamilaiset kevätrullat
Kevätrullat ovat maistuvaa sormisyötävää. Suomalaisella villikalalla täytettyinä ne ovat myös terveellisiä.Vietnamilaiset kevätrullat
Ainekset
- riisipaperia
- kalaa fileinä (särkikalaa, haukea, mustatäplätokkoa, iso- tai härkäsimppua)
- paprikaa
- sipulia
- porkkanaa
- loraus chili-valkosipulikastiketta
- öljyä
Valmistusohje
Silppua paprika, sipuli ja porkkana pieniksi. Paista ne pannulla. Mausta seos chili-valkosipulikastikkeella. Leikkaa kalafileet paloiksi.
Kostuta riisipaperiarkki ja leikkaa neliön muotoiseksi. Asettele arkki eteesi kärki ylöspäin ja laita kasvisseosta ja kalaa sen keskelle. Taita ensin sivut keskelle ja pyöritä sitten alhaalta ylöspäin rullaksi. Painele yläkärkeen hieman vettä sormella, että rulla pysyy kiinni.
Kuumenna öljy noin 160-asteiseksi kattilassa. Laita kevätkääryle öljyyn paistumaan noin puoleksi minuutiksi ja nosta talouspaperille reikäkauhalla kuivumaan. Tarjoa chili-valkosipulikastikkeen kanssa.
Reseptit ja kuvat Janne Raution kirjasta Suomalaista villikalaa - uusia herkkuja särkikaloista ja muista rantojemme saaliista. Nemo, 2018.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


