Vietnamilaiset kevätrullat

Kevätrullat ovat maistuvaa sormisyötävää. Suomalaisella villikalalla täytettyinä ne ovat myös terveellisiä.
Kevätrullien täytteenä on suomalaista villikalaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vietnamilaiset kevätrullat

Ainekset

  • riisipaperia
  • kalaa fileinä (särkikalaa, haukea, mustatäplätokkoa, iso- tai härkäsimppua)
  • paprikaa
  • sipulia
  • porkkanaa
  • loraus chili-valkosipulikastiketta
  • öljyä

Valmistusohje

Silppua paprika, sipuli ja porkkana pieniksi. Paista ne pannulla. Mausta seos chili-valkosipulikastikkeella. Leikkaa kalafileet paloiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kostuta riisipaperiarkki ja leikkaa neliön muotoiseksi. Asettele arkki eteesi kärki ylöspäin ja laita kasvisseosta ja kalaa sen keskelle. Taita ensin sivut keskelle ja pyöritä sitten alhaalta ylöspäin rullaksi. Painele yläkärkeen hieman vettä sormella, että rulla pysyy kiinni.

Kuumenna öljy noin 160-asteiseksi kattilassa. Laita kevätkääryle öljyyn paistumaan noin puoleksi minuutiksi ja nosta talouspaperille reikäkauhalla kuivumaan. Tarjoa chili-valkosipulikastikkeen kanssa.

Reseptit ja kuvat Janne Raution kirjasta Suomalaista villikalaa - uusia herkkuja särkikaloista ja muista rantojemme saaliista. Nemo, 2018.