Tyrneistä keitelty kuohkea tahna on täydellinen seuralainen rahkaletuille

Tyrnicurdin voi tehdä tuoreista tai pakastetuista tyrneistä tai tyrnimehusta.
Rahkaletut, tyrnicurd ja vanilja­jäätelö ovat täydellinen yhdistelmä hapanta ja makeaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tyrnicurd

(Noin 4 dl)

Ainekset

  • 3 dl tyrnimarjoja tai 1,5 dl tyrnimehua
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 3 kananmunaa
  • 75 g voita

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jos käytät pakastettuja tyrnimarjoja, anna niiden sulaa. Paseeraa sulaneet marjat siivilän läpi. Tarvitset sosetta 1,5 dl. Voit halutessasi käyttää myös tyrnimehua.

Mittaa metalliseen kulhoon tomusokeri, kananmunat ja tyrnisose. Lämmitä seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Seos sakenee muutamassa minuutissa. Ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon kylmä, kuutioitu voi.

Vinkki! Älä heitä siivilään jääviä tyrnin siemeniä ja kuoria roskiin. Voit hyödyntää ne esimerkiksi smoothieen.

Syrnikit eli rahkaletut

(7–10 pientä lettua)

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ainekset

  • 1 tölkki (250 g) maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Paista lettupannulla miedolla lämmöllä paksuhkoja lettuja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa letut tyrnicurdin ja vaniljajäätelön kanssa.