Kokeile valmistaa graavisiikaa uudella tapaa: Katkaraputäyte vie maun uudelle tasolle
Pyöräytä graavisiikaviipaleista vaihteeksi raputäytteinen rulla.Katkarapu-siikarullat
16–18 palaa
- Ainekset
- 200 g graavisiikaa viipaleina
- Täyte
- 200 g katkarapuja (pakaste tai suolaliemeen säilöttyjä)
- 1 dl majoneesia
- ½ dl kevätsipulia silputtuna
- 2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- ½ tl mustapippuria
- (suolaa)
- Koristeluun
- tilliä
Valmistusohje
Levitä työpöydälle reilu pala tuorekelmua. Asettele siikaviipaleet kelmulle vähän limittäin toistensa päälle, jotta saat yhtenäisen siikalevyn (30 x 15 cm).
Valuta sulaneet tai säilötyt katkaravut siivilässä ja taputtele ne mahdollisimman kuiviksi talouspaperilla. Kumoa ravut kulhoon, lisää muut täyteainekset ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.
Levitä katkarapuseos tasaisesti siikalevyn päälle, mutta jätä pari kolme senttiä yläreunasta vapaaksi. Rullaa kelmun avulla pitkältä sivulta napakaksi kääröksi.
Nosta rulla pakastimeen noin tunniksi. Kohmeisena sitä on helpompi viipaloida.
Poista kelmu. Leikkaa siika-katkarapurullasta noin parin sentin paksuisia viipaleita tarjoiluvadille. Koristele tillillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


