Japanilaiset yakitori-vartaat syntyvät broilerin paistileikkeistä ja helposta maustekastikkeesta
Japanilaisissa katuruokakojuissa grillataan yakitori-vartaita, joissa on broileria ja maustekastiketta. Koto-Suomessa vartaisiin pujotetaan myös kesäsipulia. Broilerinpaistileikkeissä on rasvaa, joten niistä tulee grillatessa mehevämpiä kuin rasvattomammista fileistä. Helppo tare-maustekastike valmistetaan soijasta ja riisiviinietikasta.Grillatut yakitori-vartaat
- 4 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (600 g) broilerinpaistileikkeitä
- 2 kesäsipulia
- Tarekastike
- ¾ dl soijakastiketta
- ¾ dl riisiviinietikkaa
- ¾ dl fariinisokeria
- ½ dl vettä
- Lisäksi
- 8 grillivarrasta
Valmistusohje
Jos käytät puisia varrastikkuja, niin laita ne veteen likoamaan.
Mittaa kastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna ja keitä, kunnes seosta on jäljellä noin puolet eli noin 10 minuuttia. Ota kastikkeesta ½ dl erilleen valmiiden vartaiden kanssa tarjottavaksi.
Leikkaa broilerinpaistileikkeet 3–5 osaan koosta riippuen. Paloittele sipulien vaaleat ja kiinteät vihreät osat noin 4 cm:n paloiksi. Käytä vihreät varret muuhun ruuanlaittoon.
Pujota broilerit ja sipulinpalat vartaisiin. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes broilerit ovat kypsiä ja pinnat sopivasti ruskistuneet. Voitele vartaita kastikkeella muutama kerta grillaamisen aikana.
Tarjoa lopun tarekastikkeen ja salaatin kanssa.
Vinkki: Tarekastike on suolaista, joten lihoja ei välttämättä tarvitse suolata ennen grillausta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



