Siskon tulisempi makkarakeitto
Siskonmakkarakeitto on ruokaisaa ja maistuvaa talvipäivän ruokaa. Varaa makkarakeittoa 3–5 desilitraa ruokailijaa kohti. Maukas liemi syntyy fondista tai liemikuutioista. Valitse kaupasta tuotteita, joihin ei ole lisätty natriumglutamaattia arominvahventeeksi. Koska liemikuutioissa ja makkarassa on suolaa, niin keittoa ei välttämättä tarvitse lisämaustaa suolalla. Kannattaa maistaa valmista keittoa ja sitten lisätä mausteita tarpeen mukaan.Siskon tulisempi makkarakeitto
6 annosta
Ainekset
- 12 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 laakerinlehteä
- 5 kokonaista maustepippuria
- 5 kokonaista mustapippuria
- 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
- 2 pussia (á 200 g) suikale- tai keittojuureksia
- 1 prk (2,5 dl) sweet chili ruokakermaa
- 1 pkt (500 g) siskonmakkaroita
Valmistusohje
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää murennetut liemikuutiot, mausteet, peruna-sipulisekoitus sekä suikalejuurekset. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
Purista siskonmakkarat pieninä palloina joukkoon. Lisää ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia, kunnes makkarapallerot ja kasvikset ovat kypsiä.
Tarjoile esimerkiksi paahdetun ruisleivän kanssa.
Vinkki
Pakastekasvisten tilalle voi kuoria ja pilkkoa perunoita, sipulia, porkkanoita, lanttua, selleriä, palsternakkaa, yhteensä noin kilon verran.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

