Siskon tulisempi makkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on ruokaisaa ja maistuvaa talvipäivän ruokaa. Varaa makkarakeittoa 3–5 desilitraa ruokailijaa kohti. Maukas liemi syntyy fondista tai liemikuutioista. Valitse kaupasta tuotteita, joihin ei ole lisätty natriumglutamaattia arominvahventeeksi. Koska liemikuutioissa ja makkarassa on suolaa, niin keittoa ei välttämättä tarvitse lisämaustaa suolalla. Kannattaa maistaa valmista keittoa ja sitten lisätä mausteita tarpeen mukaan.
Siskon tulisempi keitto lämmittää mukavasti pakkaspäivänä.
Siskon tulisempi keitto lämmittää mukavasti pakkaspäivänä. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siskon tulisempi makkarakeitto

6 annosta

Ainekset

  • 12 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 1 pussi (500 g) peruna-sipulisekoitusta
  • 2 pussia (á 200 g) suikale- tai keittojuureksia
  • 1 prk (2,5 dl) sweet chili ruokakermaa
  • 1 pkt (500 g) siskonmakkaroita

Valmistusohje

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää murennetut liemikuutiot, mausteet, peruna-sipulisekoitus sekä suikalejuurekset. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Purista siskonmakkarat pieninä palloina joukkoon. Lisää ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen vielä 5 minuuttia, kunnes makkarapallerot ja kasvikset ovat kypsiä.

Tarjoile esimerkiksi paahdetun ruisleivän kanssa.

Vinkki

Pakastekasvisten tilalle voi kuoria ja pilkkoa perunoita, sipulia, porkkanoita, lanttua, selleriä, palsternakkaa, yhteensä noin kilon verran.

Lue lisää