Kermainen suppilovahverorisotto

Sienirisotto on parhaimmillaan italialaiseen tapaan mehevän kosteana. Voit käyttää tähän risottoon myös muita sieniä kuin suppilovahveroita.
Sienirisotto on parhaimmillaan italialaiseen tapaan mehevän kosteana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kermainen suppilovahverorisotto

6 annosta

Ainekset

  • 2 dl (noin 150 g) esikäsiteltyjä suppilovahveroita pakastettuna
  • 2–3 rkl voita
  • 3 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • noin 8 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Sulata pakastetut, silputut ja paistinpannulla käytetyt suppilovahverot. Purista enin neste pois. Kuumenna paistokasari ja kääntele sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi sekä kuoritut ja silputut sipulit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita mukaan riisit ja kääntele muutaman minuutin ajan. Älä ruskista. Lisää joukkoon viini, ja kun se on haihtunut, aloita kanaliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei riisi pääse ylikypsymään. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.

Sekoita lopuksi risoton joukkoon kerma, parmesaaniraaste, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä ja suolaa. Tarjoa heti.

Vinkki

Voit suppilovahveroiden tilalla käyttää myös muita metsäsieniä, kuten kantarelleja tai herkkutatteja.