Tomaattinen sipulikeitto
Soseutetut sipulikeitot ovat samettisen pehmeitä ja maukkaita. Niitä voi esimerkiksi laittaa termokseen retkievääksi ja juoda mukista.Tomaattinen sipulikeitto
6 annosta
Ainekset
- 1 rkl voita
- 2 isoa (300 g) sipulia
- pala (50 g) juuriselleriä
- 8 dl vettä
- 1 dl perunamuusijauhetta
- 2 kasvisliemikuutiota (luomu)
- 500 g tomaattimurskaa
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 rasiaa (à 200 g) valkosipulituorejuustoa
Pinnalle
- persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit ja juuriselleri pilkottuna. Kuullota kevyesti. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon perunamuusijauhe hyvin sekoittaen. Lisää liemikuutiot, tomaattimurska ja -pyree sekä suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi noin 10 minuuttia.
Lisää keittoon tuorejuusto ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Kuumenna keitto. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa ruisvoileipien kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


