Ateriakipot saivat jatkoa: Kuopiolainen KomeroFood toi markkinoille ruuan joka viikonpäivälle
Seitsemän erilaista valmisateriaa painottuu kasviksiin, mutta vaihtoehtoina ovat myös kotimainen broileri ja lohi.
Vuonna 2015 perustettu KomeroFood Oy tekee viittä vaille valmiita aterioita ja uutuutena myös ruokaisia salaatteja. Kuva: KomeroFood”Haluamme tarjota helpon tavan vaihtaa jauheliha broileriin tai kalaan sekä lisätä ruokavalioon kasviksia”, toteaa KomeroFoodin perustaja, toimitusjohtaja Pekka Nuutinen.
Nuutinen osallistui Suomalainen menestysresepti -kilpailuun viime syksynä Ateriakipollaan. Tuote on myynyt hyvin – KomeroFood työllistää jo 16 henkilöä ja sen liikevaihto oli viime vuonna yli kaksi miljoonaa euroa.
KomeroFoodin idea on kehittää valmiita aterioita, jotka minuuttipuuron tapaan vain viimeistellään itse muutamassa minuutissa: kaadetaan päälle kiehuvan kuuma vesi tai salaatinkastike. Raaka-aineet ovat tuoreita ja broileri ja lohi kotimaisia. Tuoreet kasvikset tulevat Kuopion läheltä.
KomeroFood on päässyt S-ryhmän lisäksi myös Keskon ruokakauppoihin. Ateriakippoja on jo neljä erilaista ja lisäksi kylmänä tai lämpimänä syötäviä ruokaisia salaatteja.
”Missionamme on rohkaista kuluttajia yllättymään positiivisesti kasvisvaihtoehtojen herkullisuudesta ja helppoudesta”, Nuutinen sanoo.
Lue myös:
Mikä on seuraava Fallero tai Rostis? Suomalainen menestysresepti on jälleen haussa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


