Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puutarhurin kasvisleipä

Voileipägrillissä lämpimät voileivät valmistuvat nopeasti rapeiksi toasteiksi. Tässä versiossa leipien väliin raastetaan kasviksia ja sieniä. Mehevyyttä tuo kermajuusto.
Voileipägrillissä paahdettu puutarhurin leipä kätkee sisälleen kasvisraasteita sekä syyssieniä.
Voileipägrillissä paahdettu puutarhurin leipä kätkee sisälleen kasvisraasteita sekä syyssieniä. Kuva: Jaana Kankaanpää

Puutarhurin kasvisleipä

4 kpl

Ainekset

  • 8 viipaletta ruis- tai kaurapaahtoleipää
  • valkosipulituorejuustoa
  • Täyte
  • 100 g (2) porkkanaa
  • 50 g selleriä
  • pätkä purjoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • tuoretta timjamia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl hienonnettuja suppilovahveroita
  • 2 rkl valkosipulituorejuustoa
  • 8 viipaletta kermajuustoa

Valmistusohje

Raasta kuoritut porkkanat ja selleri hienoksi raasteeksi. Pese purjon sisäosa ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasviksia voissa pannulla hetki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää esikäsitellyt, hienonnetut sienet.

Mausta seos suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla. Sekoita joukkoon tuorejuustoa.

Voitele 4 paahtoleipäviipaleetta tuorejuustolla. Jaa täyte voidelluille leiville.

Levitä juustoviipaleet täytteen päälle ja paina kanneksi leipäviipale.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna voileipägrillissä, kunnes leipien pinnat ovat kauniisti ruskistuneet ja juusto sulanut välissä.