Puutarhurin kasvisleipä
Voileipägrillissä lämpimät voileivät valmistuvat nopeasti rapeiksi toasteiksi. Tässä versiossa leipien väliin raastetaan kasviksia ja sieniä. Mehevyyttä tuo kermajuusto.

Voileipägrillissä paahdettu puutarhurin leipä kätkee sisälleen kasvisraasteita sekä syyssieniä. Kuva: Jaana Kankaanpää
Puutarhurin kasvisleipä
4 kpl
Ainekset
- 8 viipaletta ruis- tai kaurapaahtoleipää
- valkosipulituorejuustoa
- Täyte
- 100 g (2) porkkanaa
- 50 g selleriä
- pätkä purjoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- tuoretta timjamia
- 1 rkl voita
- 1 dl hienonnettuja suppilovahveroita
- 2 rkl valkosipulituorejuustoa
- 8 viipaletta kermajuustoa
Valmistusohje
Raasta kuoritut porkkanat ja selleri hienoksi raasteeksi. Pese purjon sisäosa ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuullota kasviksia voissa pannulla hetki.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää esikäsitellyt, hienonnetut sienet.
Mausta seos suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla. Sekoita joukkoon tuorejuustoa.
Voitele 4 paahtoleipäviipaleetta tuorejuustolla. Jaa täyte voidelluille leiville.
Levitä juustoviipaleet täytteen päälle ja paina kanneksi leipäviipale.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuumenna voileipägrillissä, kunnes leipien pinnat ovat kauniisti ruskistuneet ja juusto sulanut välissä.
Osaston luetuimmat
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Mummolan omenapiirakka
- Aarre | Puolukkapiirakka on klassinen syysherkku
- Vuoden suurin kurpitsa painaa lähes 500 kiloa – kasvattaja kasteli hurjat määrät joka päivä